Як з жовтня зміняться виплати пенсіонерам .

1708

Пенсійна реформа чекає на голосування. Як тільки парламент повернеться з канікул, одним із найважливіших питань порядку денного стане пенсійна реформа. В першому читанні за зміни до пенсійного законодавства нардепи вже проголосували, тепер внесуть правки й голосуватимуть вдруге. Втім, вже нині йдеться про підвищення пенсійного забезпечення для більшої частини пенсіонерів.

Чотириста сім тисяч жителів отримують пенсію нині тільки на Хмельниччині. Щоправда кількість пенсіонерів щороку зменшується, констатують у Пенсійному фонді.

А все тому, що помирають подоляни так і не дочекавшись пенсій. Середня ж сума пенсійних виплат в краї становить одну тисячу сімсот вісімнадцять гривень. Мінімальна пенсія – дев’ятсот сорок дев’ять гривень, а максимально в краї отримують колишні нардепи – по більш як п’ятнадцять тисяч. Втім, як нараховуються пенсії, самотужки розібратися може бути надто складно. До уваги беруть стаж та заробітну плату. Спочатку вираховують коефіцієнт зарплатні.

З першого жовтня порядок призначення пенсій особливо не зміниться. Щоправда їх осучаснять. Іншими словами – підвищать суму виплат для майже половини усіх нинішніх пенсіонерів.

Крім того, передбачають щорічну індексацію згідно зі зміною середньої зарплати та інфляції. Підвищуватимуть не пенсійний вік, а трудовий стаж, необхідний для виходу на пенсію.

 

" " " "