Як забезпечити якісну підготовку кадрів в професійно-технічній освіті – вирішували на засіданні у вищому професійному училищі №36.

1066

Як забезпечити якісну підготовку кадрів в професійно-технічній освіті? Відповідь на це питання шукали за круглим столом представники бізнесу, місцевого самоврядування, освітяни та чиновники. Усі зібралися на базі вищого професійного училища №36, що в селищі Балин, Дунаєвецького району. В Хмельницькій області функціонує 28 професійно-технічних навчальних закладів. Також зареєстровано 472 активних сільськогосподарських підприємства, що дає можливість забезпечити випускників роботою.

Головне питання – як підвищити рівень підготовки робітників у сільськогосподарській галузі. Запитували освітяни у представників бізнесу – як вони можуть вплинути на якість освіти. Більшість підприємств готові до співпраці. Вони зацікавленні в професіоналах, які в перспективі стануть найманими працівниками.

Вище професійне училище №36 вже 66 років випускає кваліфікованих робітників за різними спеціальностями.

Одним із ключових моментів підходу до нового способу навчання, як для учнів так і роботодавців, стало би активне впровадження дуальної системи освіти. Вона включає у себе можливість навчатися і паралельно здобувати досвід на підприємстві. Хмельницьку область, без перебільшення, можна назвати аграрною. Тож підприємства цілком можуть забезпечити учнів робочими місцями.

 

" " " "