Як живуть у сусідніх областях в умовах карантину

    1308

    Ми продовжуємо вам розповідати про те, як живуть у сусідніх областях в умовах карантину. Цього разу – знову про Тернопільщину. Без світла, з вимкненим ліфтом та зі сміттям у дворі можуть залишитись тамтешні жителі будинків, які обслуговують ОСББ. Через карантин люди залишились без роботи, а заощаджень, кажуть, вистачить максимум на 2 місяці. Тож як бути з оплатою комунальних, і що обирають люди – ліки і продукти, чи не боргувати ОСББ ?

    Карантин – нелегкий період для тернополян. Через самоізоляцію, багато людей залишилось без роботи, відповідно і без щомісячного доходу. А попри необхідні продукти та ліки, потрібно оплачувати і комунальні послуги. Особливо гостро питання постало перед мешканцями будинків, які обслуговує ОСББ. Люди нарікають – заощадження не у всіх є, тому не знають на скільки часу вистачить грошей.

    Тернопільські голови ОСББ теж занепокоєні. Кажуть, це схоже на замкнуте коло. Адже розуміють і своїх мешканців, і надавачів послуг. Під керівництвом пані Мар’яни кілька будинків. Жінка каже, за цей місяць їм ще вдасться оплатити за комуналку. А от як буде далі не знає, переживає, що через неоплату надавачі послуг припинять свою роботу.

    А от в будинку, де керує пані Ірина ситуація гірша. Заборгованість була ще до карантину. А з початком обмежень у місті, більшість людей залишились без роботи. Тому голова ОСББ не може уявити як оплатити світло, воду, вивіз сміття та обслуговування ліфтів.

    Люди ж панікують, адже не знають що робити із безгрошів’ям і наскільки часу їм вистачить відкладених грошей, а голови ОСББ переживають, бо через неоплату зовсім скоро мешканці можуть залишитись без ліфта, світла, прибраного підїзду і вивозу сміття.

    " " " "