Які цікаві місця для відпочинку є в нашій країні та на Хмельниччині зокрема. Підсумки тижня .

2107

Літнє сонце і довгоочікувана відпустка ваблять передчуттям подорожей і свіжих, яскравих вражень. Можна насолоджуватися відпочинком на березі моря, але є й інша альтернатива – відкрити для себе незвідані куточки нашої країни. У планах українців на літню відпустку – переважно Карпати та Одеса. Незважаючи на запровадження безвізового режиму, за кордон поїде відпочивати лише 3% українців. Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології . Вікторія Земба дізналась які цікаві місця для відпочинку є в нашій країні та на Хмельниччині зокрема. А також поцікавилась у хмельничан про їхні плани на літо.

В Україні дійсно багато місць, де можна відпочити. Наша країна багата чарівними краєвидами та цікавими місцями. В Україні є все: гори, море, озера, історичні міста, мегаполіси і навіть пустеля. Карпати, до речі, за всіма рейтингами і опитуваннями займають перше місце серед найбажаніших місць відпочинку всередині країни. Там можна відпочивати як у висококласних готелях і санаторіях, з купою розваг та оздоровчих програм, так їхати “дикуном” з наметом. Якщо не уявляєте літа без моря – вам в Одеську, Миколаївську області або на Херсонщину.

Більше того, навіть в нашій області неймовірна кількість місць, про які ви навіть не здогадувались. Директор турфірми Ігор Байдак, розповів, що тури Хмельниччиною користуються не аби яким попитом.

Пан Ігор каже, в Україні є кілька місцин, такий собі must have для туристів. Він їх називає місцями сили.

Історико-культурний заповідник «Буша» є унікальним об’єктом, на території якого зосереджено десятки пам’яток археології. Часовий діапазон, який вони охоплюють, вражає – з III тисячоліття до н. е. до XVII століття н. е. До головних визначних пам’яток відносяться підземні ходи і залишки фортеці ХVІ-ХVІІ століть, міська ратуша споруди ХVІ століття, християнський і дохристиянські храми, вирубані в скелях, що датуються V-ХVІ століть і унікальний геологічний пам’ятник «Гайдамацький яр». В Україні не існує іншого місця, крім заповідника «Буша», де на невеликій ділянці можна познайомитися практично з усією історією нашої землі. Археологічні пам’ятки включають в себе об’єкти трипільської культури – найдавнішої, з відомих на території України.

 Село Маліївці  в Дунаєвецькому районі. Тут можна побачити дуже цікавий палацово-парковий комплекс Орловських. У старому ландшафтному парку є висока скеля і система водойм із водоспадами. Місце це неймовірно мальовниче і залучає не тільки туристів, але й скаутів та адептів РУН-Віри. У скелі збереглося кілька печер. За слов”янських часів, як вважають вчені, в них були язичницькі капища.

Можна їхати відпочивати хоч кожні вихідні. Це не так дорого, як здається.

Почніть пізнавати країну з того, що у нас під боком. Виїжджайте за межі міста, відвідуйте ближні села і міста, або поїдьте взагалі в інший кінець країни. Україна прекрасна, і багатогранна, так що будьте впевнені, рідній країні є, чим вас здивувати.

 

" " " "