Які  знання у подільських учнів  – підсумки ДПА.

899

Як покращити якість знань, що отримують учні у школах? Про це говорили у департаменті освіти, провівши моніторинг результатів підсумкової атестації за минулий рік.Найбільша невідповідність в оцінюванні таких предметів, як математика та історія України.

Результати державної підсумкової атестації та ЗНО порівняли фахівці центру моніторингових досліджень Інституту післядипломної  освіти. Їх висновки – педагоги на місцях не завжди об’єктивно оцінюють знання своїх учнів.

Тож, після проведення дослідження в інституті післядипломної освіти відзначають низьку якість навчальних досягнень учнів. Серед основних причин –  втрата загальної мотивації щодо необхідності мати глибокі знання. Ще одною передумовою до хороших здобутків досконала мережа закладів загальної середньої освіти. Однак, такі вимоги не завжди враховані при формуванні нових територіальних громад. Подекуди і самі педагоги потребують навчання при роботі з новими приладами.

Як відзначають у департаменті, підвищення заробітної плати в освітян не завжди впливає високу якість роботи. Низьку успішність у школах пов’язують  з тим, що педагог не вміє зацікавити дітей до вивчення предмета.

 

" " " "