«Ярмарок професій» у Хмельницькому

1462

У театрі Старицького яблуку ніде впасти, щоправда зібралися тут не на виставу, а на ярмарок професій. Продавці – навчальні заклади з усієї області. Кожен з них, а це більше двох десятків, представляє свою гордість – медичний інвентар, електронне приладдя, картини з тіста та, навіть, шедеври зі звичайних серветок. До усього можна не лише торкнутися, а й випробувати або ж власноруч зробити подібне. Покупці на ярмарку – учні випускних класів, саме вони подорожують у світ професій та обирають майбутню.

У театрі Старицького яблуку ніде впасти, щоправда зібралися тут не на виставу, а на ярмарок спеціальностей. Традиційно, мандрівники у світ професій – учні випускних класів. Саме для них щороку міський центр зайнятості влаштовує профорієнтаційні заходи.

Попередньо, ярмарки професій відбулися у шести районних центрах області, нині – у Хмельницькому. А все для того, аби допомогти випускникам шкіл з вибором майбутньої спеціальності.

Тут усе просто. Професійну спрямованість школярів визначають за допомогою комп’ютерного тестування. До слова, скласти таке можна було на самому ярмарку спеціальностей.

А вже залежно від результату можна переглядати послуги вищих або ж професійно-технічних навчальних закладів міста та області. Таких, до слова, було більше двох десятків і кожен з них як міг, так і заманював до себе на навчання.

 

" " " "