Єдина церква – реальність чи мрія?

1511

Церква в України нині – ще один фронт для дискусій. Цими вихідними віряни всієї країни мають надію, що така війна нарешті скінчиться і в Україні з’явиться власна помісна церква.

Одна тисяча тридцять років – саме стільки часу в Україні існує християнство. За більш як тисячоліття, церква в нашій державі зазнала утисків та гноблення, як з боку загарбників, так і з боку своїх. Попри те, що зараз живемо в незалежній країні, а Конституція проголошує свободу віросповідання,  релігія в Україні таки знайшла своє яблуко розбрату. Нині православна церква в Україні роз’єднана. І хоч про об’єднання під одним дахом усіх православних церков вже заговорили, однак цей процес – справа не одного дня.

Щорічно з нагоди річниці Хрещення Русі у столиці відбувається хресна хода. Отець Ярослав переконаний, цьогорічна має всі шанси закласти фундамент для об’єднання. Каже, сам неодноразово долучався до цієї події, однак на 1030-ту річницю покладає неабиякі надії.

Разом із настоятелем Хмельницького храму до Києва планують поїхати  ще більш, ніж півсотні об’єднаних спільною метою прихожан. Із проханням допомогти організувати поїздку звернулися до тамтешнього народного депутата Сергія Лабазюка. Відповідь не змусила на себе довго чекати, днями після недільного богослужіння помічники нардепа вручили прихожанам храму сертифікат на потреби.

Як завершиться дискусія щодо створення єдиної церкви, дізнаємося вже цими вихідними під час хресної ходи.

" " " "