Єпископа Шепетівського Адріана, котрий побив свою сусідку звільнили на спокій

417

Таке рішення 22 листопада на засіданні прийняв Священний Синод УПЦ.

«22 листопада Синод заслухав Повідомлення Предстоятеля, Блаженнійшого Епіфанія, Митрополита Київського і всієї України, про справу щодо обвинувачення титулярного єпископа Шепетівського Адріана (Кулика) у порушенні, за яке передбачене суворе канонічне покарання (27 Апостольське правило, 9 правило Константинопольського Двократного собору)», – інформує секретаріат Священного Синоду.

Нагадаємо, у жовтні цього року єпископ побив свою сусідку, потоптався на її ґаджеті та викинув у клумбу. Причиною інциденту стала собака потерпілої, котра начебто уночі гавкала. Постраждала вважає, що священнослужителя розізлило й те, що її сім’я російськомовна.

Заслухавши інформацію стосовно цього інциденту та пояснення самого єпископа Шепетівського Адріана, в якому він частково визнав себе винним у висунутих звинуваченнях, Священний Синод прийшов до висновку, що  священнослужитель дійсно вчинив порушення, за які канонічними правилами передбачене суворе покарання.

У зв’язку з цим титулярного єпископа Шепетівського Адріана (Кулика) звільнено на спокій із забороною звершення публічних богослужінь.

У рішенні зазначили, що після завершення одного року з часу прийняття зазначеної Постанови Священний Синод матиме судження про його подальше служіння.

" " " "