Ювілейну «Кайдашеву сім’ю» покажуть у Хмельницькому  18 лютого

723

Вистава актуальна півтора сторіччя. Хмельницьких театралів запрошують на ювілейну «Кайдашеву сім’ю». Її на сцені обласного театру імені Михайла Старицького зіграють у сто п’ятдесятий раз. Вперше хмельничани побачили постановку зрежисовану Григорієм Мельником ще 2008 –го, втім і досі старицьківчани грають її із задоволенням, а глядач споглядає за сценою із захопленням.

Десять років, сто п’ятдесят разів заслужений артист України Олександр Топоринський виходить на сцену театру Старицького у образі Омелька Кайдаша. Каже, щоразу вистава інша, адже граючи актори додають щось нове, і навіть репліки читають по-своєму.

Трагікомедію Івана Нечуя-Левицького тут переосмислили – намагаються донести до глядача  важливість сім’ї й любові до ближнього.

Виставу показали не лише подолянам. Під час гастролів її ставили і військовим на сході. Тамтешня публіка, кажуть, і хмельницьку трупу, і «Кайдашеву сім’ю» приймає із відкритими обіймами.

І тим, хто побачив «Кайдашеву сім’ю» вже кілька разів, і тим, хто її не споглядав жодного разу пропонують зануритися у світ українського селянства дев’ятнадцятого століття вже цієї неділі о 18:30. Тоді в театрі імені Михайла Старицького поставлять у сто п’ятдесяте «Кайдашеву сім’ю».

 

" " " "