З ДРУГОЇ НА ПЕРШУ

420

З другої на першу групу опадаткування переходять підприємці речових ринків у Хмельницькому. Одна із причин – не бажання встановлювати касові апарати. Реєстратори розрахункових операцій для бізнесу стали обов’язковими від початку року. Виняток – для платників єдиного податку першої групи, які не мають найманих працівників. Такого статусу і прагнуть набути підприємці ринків.

Це ринок “Оптовик” у Хмельницькому, один із 24-ьох у Південно-Західному мікрорайоні Хмельницького. Більше ніж 20 років тут працює підприємиця Марія Войталюк. Жінці допомагали 5 працівників. Із початком пандемії торгівля відчутно впала, – каже підприємиця. Тож від найманих працівників довелося відмовитися. Це дозволило перейти із другої групи опадаткування на першу і не встановлювати касовий апарат.

Підтримує колегу підприємиця Ольга Демедюк. Жінка спеціалізувалася на оптовій торгівлі побутовими товарими. Падіння прибутків – головна причина, що змусила перейти на першу групу опадаткування.

Встановлювати касові апарати на ринку не поспішають. Підприємці масово набувають статусу платників єдиного податку першої групи, що автоматично звільняє від нововедення.

Лише на одному ринку “Оптовик”  зареєстровано близько 250 підприємців. Третина з них працювали у другій групі опадаткування.

" " " "