ОНОВЛЕНЕ МЕНЮ

509

Оновлене меню у школах. З першого січня діти Хмельницької громади харчуються за новими нормами, згідно постанови Кабміну. Тепер у школярів у тарілках побільшає овочів та фруктів, а от норми солі та цукру – зменшать. Поступово на новий раціон учнів переводили із вересня. Чи подобається дітям на сніданок цільнозерновий хліб та  солодкий плов?

У другій школі міста Хмельницького діти вишикувались на сніданок. Шеф-кухарка каже, у меню переважають свіжі овочі, запечене м’ясо, серед напоїв – морси та лимонади власного приготування.

В школі вже давно відмовились від занадто солодких та солоних страв. У них – мінімум смаженого. Усе задля здоров’я маленьких українців.

Кухарі кажуть, дітям до смаку корисні страви. Проте деякі з них звикли вдома до сосисок, а на перекусах їсти чіпси. Тож культура харчування починається із дому.

З першого січня усі школи міста та приєднаних сіл перейшли на оновлене меню. Через нові вимоги у технології приготування для їдалень закупили обладнання.

За словами керівниці департаменту, суттєвих зауважень до нового харчування у батьків нема.

З першого січня у закладах освіти та дошкілля зросла вартість харчування. Усе – через здорожчання собівартості продуктів.

Сніданки у хмельницьких школах для дітей молодших класів та пільгових категорій залишаються безкоштовними.

 

" " " "