З першого березня на Хмельниччині можна записатися в чергу на вакцинацію від COVID-19

У Хмельницькій області з першого березня почали приймати заявки на добровільну вакцинацію від коронавірусної інфекції

765

На Хмельниччині з першого березня можна записатися на прийом для проведення добровільної вакцинації від COVID-19. Про це, у коментарі “Суспільному”, розповіла заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Тетяна Косовська.

Наразі кожен охочий громадянин може записатися в чергу на вакцинацію трьома способами: звернувшись до свого сімейного лікаря, на гарячу лінію центру первинної медико-санітарної допомоги або ж через мобільний додаток “Дія”.

“Відсьогодні всі центри ПМСД також по телефонах гарячої лінії проводять запис осіб, які бажають щепитися от на тому п’ятому етапі. Якщо говорити про додаток “Дія”, то там програма відпрацьована таким чином, що одразу відповідно до особи, яка телефонує, за місцем її проживання, за декларацією, яку вона уклала з лікарем одразу відповідно до розгорнутих майбутніх пунктів щеплення, тоді формується черговість і можливість проведення такого щеплення. Аналогічно це і стосується центрів ПМСД, які наразі обліковують осіб, які бажають щепитися”, – пояснює Тетяна Косовська.

Читайте також: На Хмельниччині розпочалася вакцинація від COVID-19

Для проведення щеплень створено спеціальні мобільні бригади на базі ПМСД.

Як зазначалося раніше, першими в пріоритеті знаходяться представники груп ризику. Усе населення в цілому підлягатиме вакцинуванню лише на останньому етапі.

" " " "