З січня місяця в Україні обіцяють збільшення мінімальної зарплати . Підсумки тижня .

755

На чотириста п’ятдесят гривень більше. З січня місяця в Україні обіцяють збільшення мінімальної заробітної плати на 13 відсотків. До речі, в останні роки вона перераховується раз на рік. Нагадаємо, що саме у 2017 році мінімальну заробітну плату рекордно збільшилася одразу вдвічі з 1600 на 3200 гривень. З початком 2018, ще кілька відсотків і вже складала 3723 гривні. Нині, ж українцям обіцяють за місяць наполегливої праці 4 тисячі 170гривень. Тобто по 25 гривень за годину. Ми поцікавилися у містян, що вони можуть придбати за ці гроші.
Максимально економити на мінімалку. З січня 2019 року в Україні зросла мінімальна заробітна плата до 4 тисяч 170 гривень. Саме стільки може отримати середньостатистичний громадянин за понад 20 робочих днів. Містяни про такі зміни чули, та поки реальної зарплати ще не бачили.
Хмельничани розповідають, 450 гривень, які додали до зарплати, не вистачає навіть покрити комунальні рахунки, які, до речі, підняли ще минулого року. Тому більшість людей просто обурені і думку гадають, чи то купити поїсти, чи то оплачувати своє проживання у квартирі.
Гра у виживання на мінімальну заробітну плату триває вже не один рік. І от якщо зарплата хоча б частково має тенденцію збільшуватися, то пенсії – ні.
Продавці на ринку розповідають, асортимент продукції у кожного із продавців багатий. Великий вибір сортів рису, макаронних виробів та інших круп для приготувань каші. Ціни коливаються від 10 до 60 гривень.
А навіть, якщо і купують, то намагаються придбати по півкілограма і найнеобхіднішого. Зазвичай – це цукор, мука, гречка та ячмінна крупа.
Серед бюджетних продуктів залишається морква, цибуля, картопля, капуста та гарбузи. Їх люди продають з власних запасів, від того й ціна менша.
Один із основних продуктів, який купують усі, залишається хліб. Його вартість від 10 гривень за буханець. Також жодна господарку не може обійтися без олії.
Користується попитом й риба. Її також доволі часто купують на ринку. Найбільше беруть оселедця, він коштує 50 гривень за кілограм.
У середньому біля прилавку за придбану продукцію людина залишає 100 гривень.
Звісно за мінімальну заробітну плату вижити важко, але можливо, якщо постійно економити.

" " " "