З січня наступного року – кошти на лікування тих, хто не підписав декларацію,  держава виділяти не буде.

746

Гроші за пацієнтом. Саме за таким принципом розпочали фінансуватись деякі медичні заклади  міста.    Частина  хмельничан  уже обрала свого лікаря, а частина ще ні.  Відтак до кінця року ще  діятиме змішана система оплати за пацієнтів. Проте з січня наступного  – кошти на лікування тих, хто не підписав декларацію,  держава виділяти не буде.

Центр ПМСД № 2 міста Хмельницького обслуговує  154 тисячі  містян. Кваліфіковану медичну допомогу забезпечують 11 амбулаторій з різних мікрорайонів міста, які входять до структури центру.  Відтепер, згідно  реформування первинки, список наданих послуг  в амбулаторіях дещо доповнили.

Інші обстеження які входять в перелік безкоштовних  гарантованих послуг  доведеться робити в поліклінічних закладах. Для цього необхідно підписати декларацію. Наразі це зробили лише 43% пацієнтів. Тож поки йде відпускна кампанія і не має такого ажіотажу,  медики закликають  визначитись зі своїм сімейним лікарем.

Крім того що і терапевт, і педіатр мають ліміт пацієнтів,   проблематичним залишається й те, що з 1 січня закінчується фінансування первинки по субвенціях. Відтак  без декларацій кошти на ваше лікування держава виділяти не буде.

" " " "