Хмельницькі вчителі змагатимуться за 250 тисяч та поїздку на конференцію у Дубаї

1278

250 тисяч гривень та можливість відвідати Дубаї. Саме таким є головний приз премії Global Teacher Prize Ukraine. Конкурс щорічно проводять серед педагогів. У 2018 за перше місце боротимуться і два вчителі з Хмельницького.

Знайомтеся, це пані Марія! І вона одна з п’ятдесяти найкращих вчителів України за версією премії Global Teacher Prize Ukraine – щорічної національної премії серед освітян.

Пані Марія працює вчителькою початкових класів у загальноосвітній школі № 21. Про те, що увійшла у ТОП-50, дізналася з Фейсбуку. Каже, такий результат – справжня несподіванка, власне, як і безпосередня участь у конкурсі. Адже рішення поборотися за премію за пані Марію прийняли батьки учнів.

Пані Наталія – вчителька хімії у технологічному багатопрофільному ліцеї –  має схожу історію. Вона – теж у 50-ці кращих. Як і її колега, взяти участь у конкурсі вирішила не самостійно. Однак ім’я свого наставника жінка не знає. Зізнається, заповнити об’ємну анкету з першого разу терпіння не вистачило.

Жінка припускає, в анкеті оцінювали не стільки її викладацькі вміння чи знання предмету. Професія – не рутинна робота, а стиль життя – саме це, на думку пані Наталії, слугувало ключовим фактором.

Пані Марія каже, заповнюючи анкету, намагалася бути щирою. Саме це й підкупило журі.

У кінці серпня з 50-ти претендентів оберуть 10-ку фіналістів, які змагатимуться за перемогу вже у вересні. Головний приз – 250 000 гривень та можливість взяти участь в конференції у Дубаї.

" " " "