З січня в Україні запрацює проект «Е-малятко»

698

Без черг та бюрократії. З наступного року в Україні запрацює проект «Е-малятко». Це – повний комплекс реєстраційних послуг для новонароджених. Раніше, аби їх отримати, батьки подавали документи до різних інстанцій, а з січня зможуть зробити це за однією заявою.

У допомогу батькам. З наступного року в Україні запрацює проект «Е-малятко». Це – повний комплекс реєстраційних послуг для новонароджених.

Тобто до січня, батьки ще повинні подавати документи до різних інстанцій, а з наступного року отримати послугу вже зможуть за однією заявою.

«Е-малятко» передбачає надання 10 послуг, починаючи від реєстрації народження немовляти та завершуючи видачею посвідчень батькам багатодітних сімей.

Отримання цих послуг у комплексі для українців стане реальним з наступного року. А ось хмельничани допомогу та підтримку при народженні дитини мають вже. У Хмельницькому, Кам’янець-Подільському та Старокостянтинові вже понад чотири місяці діє проект «Мама має право».

До слова, проект «Мама має право» на всеукраїнському конкурсі ініціатив став другим, пропустивши попереду тільки столицю. Тож, можливо, ідея хмельницької юстиції, як і міністерська «Е-малятко» працюватиме на території всієї країни. В області ж поки «Е-малятко» не запрацювало, про нього розповідатимуть у рамках проекту «Мама має право».

 

 

 

" " " "