За чотири роки 75 тисяч населення області отримали кваліфіковано допомогу юристів та адвокатів.

689

75 тисяч жителів Хмельницької області потребували допомоги юристів та адвокатів. Саме стільки людей протягом чотирьох років зверталися до центрів безоплатної вторинної допомоги. 65 тисяч людей хотіли юридичних консультації та роз’яснень законодавства і лише близько 8 тисяч дійшли до судового процесу.

Микола Кравчук чотири роки не міг здати земельну ділянку в оренду. Виявилося, що під час внесення кадастрового номеру, його вказали невірно. Тому чоловік звернувся до безоплатної вторинної допомоги і пішов до суду. Справу виграв і відновив справедливість.

А пані Лариса не з чуток знає, що таке домашнє насильство. Їхню родину довгий час переслідував колишній зять. Чоловік погрожував і навіть вдавався до бійки. Тому родина захищала себе у суді.

На теренах області працює 17 центрів, які надають безкоштовну допомогу. З ними співпрацює понад 100 адвокатів. Зазвичай люди намагаються вирішити свої проблеми, які стосуються родини, цивільного, спадкового та трудового права, соціального забезпечення. У кількох областях запустили пілотний проєкт, завдяки якому об’єднали слідчих, суддів та адвокатів. Їхня практика стосується неповнолітніх, які вперше скоїли кримінальні правопорушення.

Минулого року для покращення інформування населення створили он-лайн платформу.

" " " "