За розбій та носіння кастета отримав 7 років в’язниці: на Новоушиччині засудили молодика

584

Віньковецький суд заґратував 26-річного чоловіка, котрий відібрав гроші у чоловіка із сусіднього села та вимагав щомісячної плати. Молодик також носив із собою кастет.

Чоловіка без місця проживання засудили до восьми років ув'язнення - 18000.com.ua

Про це повідомляє пресслужба Хмельницького апеляційного суду.

“7 років ув’язнення з конфіскацією усього належного йому майна – таке покарання призначив Віньковецький районний суд 26-річному обвинуваченому за розбій та проникнення у житло (ч. 3 ст.187 КК України), а також за незаконне носіння кастета (ч. 2 ст. 263 КК України)”, – інформують в суді.

Ще 15 лютого минулого року молодик із сусіднього села прийшов до Балабанівки аби у місцевого жителя купити горілки. Коли господар відчинив двері, чоловік штовхнув його назад у веранду, зайшов та почав погрожувати кастетом. Молодик вимагав гроші, побачивши на столі 400 гривень забрав їх. Також прихопив із собою і горілку.

У суді обвинувачений пояснив, що відібрав кастет увечері у клубі в одного зі знайомих аби не допустити бійки. Молодик розповів, що того вечора між ним і хазяїном будинку виник словесний конфлікт, під час якого, дійсно, погрожував кастетом і поцупив гроші та горілку, за яку не заплатив. Чоловік у суді також зізнався, що тієї ночі наказав потерпілому сплачувати йому щомісяця 500 гривень. Але при цьому, своєї вини в розбої не визнав, бо вважає, що його дії слід перекваліфікувати на грабіж й призначити не більше 4 років ув’язнення.

Оцінивши докази, суд визнав доведеною вину 26-річного жителя Новоушицької ТГ в інкримінованих злочинах.

Суд врахував, що молодик у скоєному розкаявся, визнав частково свою вину, давав чесні показання слідчим та в суді. Перелічене пом’якшило покарання, проте обставинами, що обтяжили покарання слугувало рецидив злочинів та вчинення злочину особою, яка перебуває у стані алкогольного сп’яніння.

" " " "