Заблокована трибуна обласної ради.

1050

З 45-го на перше. Депутати свободівці на черговій сесії обласної ради вимагали перенести питання використання червоно-чорного прапора на початок засідання. Через  це виник конфлікт, взаємні образи та штурханина, згодом до зали засідання прийшли  учасники АТО. Фракції по черзі просили 15-хвилинні перерви для обговорення, тож розгляд питань порядку денного затягнувся на цілий день.

Неспокійно та  шумно було цього дня в сесійній залі. Тут депутати планували розглянути зміни до обласного бюджету, заслухати звіт Михайла Загородного та проголосувати ряд запитів. Проте  найбільше говорили депутати з фракції ВО «Свобода», що запропонували перенести питання про використання червоно-чорного прапора на початок засідання. Днем  раніше обранці навіть створили спеціальну робочу групу з цього питання. Проте остаточно депутати  не дійшли згоди.

До сесійної зали  зайшли і учасники АТО, проте  у дверях виник конфлікт з нацгвардією та поліцейськими.

Трибуну обласної ради свободівці та учасники АТО заблокували. Таким чином вони вимагали першочергово розглянути питання про  підняття червоно-чорного стягу у визначні дати на адмінбудівлях.

Фракції по черзі вимагали часу на обговорення  питання, галасували  біля трибуни , проте  згоди не дійшли – думки депутатів розділилися.

Голосування за винесення питання про червоно-чорний прапор на  першочерговий розгляд виявилось провальним – його підтримали лише 25 депутатів. Тож Михайло Загородний запропонував створити узгоджувальну раду з цього питання, що працюватиме три дні. Згодом голова обласної ради сподівається на плідну роботу колег без блокувань та порушень регламенту.

Пленарне засідання сесії обласної ради перенесли на вівторок 27 березня.

 

" " " "