Загиблому «кіборгу» встановили меморіальну дошку.

1223

Герої не вмирають! 20 червня у Хмельницькому відкрили меморіальну дошку загиблому «кіборгу». Ним був 27-річний Руслан. Хлопець проживав у селі Буцні  Летичівського району.  Навчався у Хмельницькому професійно-технічному навчальному закладі. На його фасаді і розмістили пам’ятну дошку.  Він загинув 20 січня 2015-го року в Донецькому аеропорту. Чимало людей прийшло вшанувати сучасного українського героя.

У Хмельницькому встановили ще одну меморіальну дошку. Руслан Присяжнюк – учасник бойових дій Донецької області. Свій військовий шлях розпочав із строкової служби у 79-й дисантно-штурмовій бригаді. Після служби працював на будівництві у Києві, встиг одружитися і стати батьком. Та з початком бойових дій на сході був призваний до Збройних сил України.

Нагадаємо, у 2015 під Донецьком у місті Іловайськ загинуло чимало вояків та цивільних мешканців. Серед них і Руслан Присяжнюк. Матір бійця досі із болем згадує останні дзвінки сина.

Розділити гірку втрату родини прийшли друзі, вчителі, військові та просто небайдужі до чужого горя. Для них Руслан – приклад сучасного Героя України.

На фасаді Хмельницького ПТУ вже друга меморіальна дошка. Раніше педагогічний склад вже вшанував одного зі своїх студентів – Павла Дияка. Нині під українським стягом висітиме дві пам’ятні дошки колишніх студентів.

 

" " " "