Закон про приватизацію. Чи підтримали документ народні обранці від Хмельниччини?

1149

Державні підприємства – в приватні руки.  Верховна Рада ухвалила закон про приватизацію держмайна. Таким чином у парламенті  хочуть  позбутися  збиткових фірм, залучити іноземних інвесторів та побороти корупцію.

Двісті шістдесят шість голосів «за».  Законопроект, що покликаний прискорити процедуру приватизації держмайна – ухвалено.  Народні обранці, які тиснули «зелені кнопки» пояснюють, – тисячі підприємств країни нині працюють у збиток. Замість того, щоб збагачувати бюджет податками – витягують з нього чималі суми.

Раніше привласнити державне –  було процедурою складною і тривалою.  Нині ж механізм значно спростили. Усі об*єкти приватизації  розділили на дві категорії – великі та малі. У першому випадку вартість активів становить понад 250 мільйонів гривень  і продати їх можна із залученням міжнародного радника. В другому – через відкриті аукціони на електронних майданчиках.

Росії купувати українські активи цим законом заборонили. Натомість  у Раді сподіваються на  співпрацю із західними інвесторами.

У парламенті запевняють, – закон позитивно вплине на державну економіку, що відповідно позначиться на рівні життя українців.

 

 

 

 

 

 

" " " "