Замість лавочок під під’їздами – навчальні аудиторії. В «Університеті третього віку» відбувся перший випуск.

1950

«Університет третього віку» випустив своїх перших студентів. Кілька сотень подолян похилого віку рік тому почали навчання і нині отримали сертифікати про його закінчення. Курс в Університеті триває один рік. Освіта літніх людей – це допомога з користю проводити вільний час, отримати додаткові знання, можливість ділитися своїми думками, розширювати коло спілкування та інтересів. Вікторія Земба побувала на випускному та дізналась, які дисципліни опановували хмельницькі пенсіонери.

Пані Галина – сьогодні випускниця. Каже, «Університет третього віку» дозволяє пенсіонерам розкрити у собі ті таланти, які були притиснуті роботою, клопотами і родинними проблемами, дає можливість познайомитися з новими цікавими людьми.

І таких мрійників в Хмельницькому чимало. За перший рік існування «Університету третього віку» – тут було 711 слухачів. 420 студентів стали випускниками. Практичні навики , які студенти отримали на 10 факультетах, тепер можуть застосовувати у житті.

«Університет третього віку» – це інноваційний проект, де люди похилого віку отримують необхідні для повноцінного існування в сучасному світі знання, відчувають себе потрібними суспільству, усвідомлюють, що життя продовжується і межі пізнання не існує. Пані Галина розповідає, завжди любила закордонну рок-музику, але їй не вистачало знання англійської мови аби підспівувати улюбленим виконавцям. Сьогодні пані Галина може заспівати будь-яку пісню англійською і тим паче своїх кумирів.

Під час урочистостей, випускники демонстрували все, чому навчились в університеті. Раділи за них їхні викладачі. Педагоги кажуть – працювати з такими студентами – одне задоволення.

«Університет третього віку» діятиме і наступного року. Вже зараз є шістсот заяв від бажаючих стати студентами університету з вересня місяця. Хмельницький міський голова переконаний, ця ініціатива необхідна і за перший рік виправдала себе на всі сто.

" " " "