Замість паспорта – смартфон: уряд ухвалив електронні паспорти в додатку «Дія»

Поки що така функція доступна не всім громадянам України

4313

Вже незабаром хмельничани зможуть за допомогою смартфона засвідчувати свою особу. Уряд прирівняв паспорт у мобільному додатку «Дія» до звичайного. Проте, користуватися такими цифровими документами зможуть лише ті, у кого є  паспорт у вигляді пластикової картки або закордонний біометричний паспорт.

На своїй сторінці у Facebook Міністерство цифрової трансформації України повідомляє, що поки цю функцію тестують лише понад 17 тисяч українців, які приєдналися до програми бета-тестування.

«Вже зовсім скоро цифрові документи будуть доступні кожному у мобільному додатку «Дія». Паспорт у смартфоні дозволить не носити з собою ID-картки та витяги з неї. Якщо у вас немає ID-картки, ми оцифрували закордонний біометричний паспорт, який так само посвідчує вашу особу. Він надає такі ж права і можливості, як і паперовий, що діє всередині країни. Кількість українців із закордонними біометричними паспортами значно перевищує кількість власників ID-карток. Це означає, що більше громадян зможуть користуватися е-паспортом для посвідчення своєї особи»,  – йдеться у записі.

Відтак, хмельничани зможуть користуватися смартфоном зі встановленим мобільним додатком під час:

  • засвідчення особи для працівників поліції та інших правоохоронних органів
  • подорожей потягами чи літаками
  • отримання посилок чи листів на пошті
  • медичного обслуговування чи банківських операцій
  • отримання адміністративних послуг тощо.

Тепер Україна стала першою державою в світі, яка прирівняла електронний паспорт до звичайного, зауважують у міністерстві.

Окрім того, мобільний додаток став у пригоді і студентам – вже 48 188 студентських квитків є електронними. Планують надати доступ до електронних студентських кожному студентові.

" " " "