Засідання Антирейдерського штабу на Хмельниччині

1020

Гектари поза законом. Така ситуація частенько виникає на теренах нашої області. Десь на одну ділянку є аж два власника чи орендаря, десь землю засяли одні, а врожай зібрали інші, а десь взагалі у людей відібрали наділи земледілки. З’ясовують причини тієї чи іншої земельної проблеми і намагаються знайти їхнє вирішення представники Антирейдерського штабу вже другий рік поспіль. Тільки 2018-го зібралися вже вчетверте.

На Кам’янеччині вже майже рік триває слідство – назбирали понад сто томів, а кінця краю – невидно. У межах Колодіївської та Староушицької сільських рад земельну ділянку у понад дві тисячі гектарів,котра належала державі, кілька разів приватизували, поділили і передали, що нині цей клубок не можуть розплутати.

Знайти усіх причетних і допитати їх слідству ніяк не вдається. Кажуть частину землі у безоплатне користування земельники передали жителям інших областей.

Справа настільки заплутана, що навряд чи вдасться повернути земельну ділянку у державну власність, побоюються представники влади області. Та відступати – не збираються. Ще одна кричуща ситуація трапилася у селі Цвітоха Славутського району. На щастя, там змогли припинити порушення і повернути землю державі.

Антирейдерський штаб в нашій області діє вже другий рік поспіль. Його представники вже бачать позитив від роботи, адже на такі засідання збираються усі причетні до земельної проблеми: слідчі, влада, власники і представники Держгеокадастру. До них, щоправда колишніх очільників установи, виникає чи не найбільше питань.

Одне до другого – от і маємо, клубки, які і за рік розплутати неможливо.

" " " "