Затримання браконьєра у Летичівському районі: зловмисник діяв із винятковим цинізмом

Чоловік глушив рибу електровудкою під час нересту

1850

У селі Марківці Летичівського  району поліцейські під час спільного рейду з природоохоронним патрулем затримали чоловіка, який ловив рибу за допомогою електровудки. Затриманий виявився 29-річним жителем Летичева. Чоловік вибрався на Південний  Буг глупої ночі, очевидно розраховуючи, що в такий час його ніхто не заскочить зненацька. Однак усе сталося не так.

У впійманому на гарячому браконьєра вилучили 110 кілограмів риби різних видів: коропів, окунів, сріблястих карасів і судаків. Загалом правоохоронці налічили 1045 рибин. Сума завданого збитку становить 19,5 тисячі гривень.

Однак спеціалісти кажуть, що реальний збиток, завданий природі, значно більший. Адже електровудка вбиває не лише рибу, але й усі біоорганізми, які живуть у воді. Крім того, від електровудки гинуть ікринки, які мали би дати життя новим рибкам. Та й більшість дорослої риби, що гине від удару, падає на дно і там розкладається. Отже, оцінити реальний збиток завданий природі, у цьому випадку неможливо.

Водночас за такий злочин передбачено покарання у вигляді штрафу розміром від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів. Тобто невеликі штрафи не адекватні шкоді, яка задана природі. Очевидно, їх потрібно переглядати. Але то вже клопіт законотворців. Щоправда, закон також передбачає в окремих випадках покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

" " " "