Викриття небезпечного інтернет-агітатора у Хмельницькому: що каже СБУ

Діяльність викритої групи становить угрозу для національної безпеки

2158

Служба кібербезпеки, що входить до складу СБУ, викрила двох небезпечних інтернет-агітаторів, один з яких мешкав в Івано-Франківську, а інший у Хмельницькому. Обидва поширювали в Мережі агітаційні матеріали з ознаками сепаратизму.

Вони адміністрували мережеві спільноти, на яких публікувався контент відповідного змісту. Зокрема, викриті агітатори поширювали в Мережі недостовірні чутки про карантинні обмеження, що начебто були запроваджені через коронавірус. У своїх публікація вони також намагались максимально дискредитувати діяльність влади.

А найголовніше, вони всіляко просували ідею федералізації України. Причому йшлось не лише про агітацію за федералізацію, але й містились заклики до  територіального поділу України, зміни державних кордонів, а також до насильницького повалення державного ладу в Україні.

Читайте також: У Хмельницькому СБУ “накрила” ОЗГ, що займалася контрабандою наркотиків

Тобто, в їхній діяльності простежуюся ознаки кримінальної статті – 110 ч.2 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Однак про підозру їм офіційно ще не повідомили.

Обох адміністраторів вдалося викрити завдяки службі кібербезпеки. У них проведено обшуки та вилучено обладнання, яке могло використовуватися в їхній діяльності. Усе це буде піддане ретельній експертизі. Крім того, підозрюваним найближчим часом оберуть запобіжний захід.

" " " "