Затримання слідчого у Хмельницькому: чим займався і за що хотів хабар борець із корупцією

У Хмельницькому впіймався на хабарі один із провідних борців з корупцією

11432

Слідчий в особливо важливих справах управління фінансових розслідувань  обласного управління ДФС впіймався на хабарі у 2 тисячі доларів, повідомляє прес-служба ДБР.

Таку суму чоловік вимагав за не притягнення до відповідальності особи за двома статтями Кримінального кодексу України – статтею 199 (ч.1) та статтею 204 (ч.1).

Підприємливого слідчого впіймали “на гарячому”, зразу після одержання хабара, співробітники ДБР спільно з працівниками управління стратегічних рослідувань у Хмельницькій області.

Для довідки:

Стаття 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї).

Читайте також: У Хмельницькому з велетенським хабарем затримали одного з головних податківців області

Стаття 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Тобто слідчий-фіскал, якого впіймали на хабарі, займався розслідуванням незаконних діянь особи, яка ліпила незаконно виготовлені акцизні марки на фальсифікат і продавала його. Справа ця підсудна і, як бачимо, карається не лише штрафом, але й реальним позбавленням волі.

Скільки вже таких та інших порушників закону пройшло через липкі руки слідчого-хабарника – лише Богу відомо. Скільки таких “слідчих” – теж не знає ніхто. Тепер хоч на одного менше буде – вже добре.

" " " "