Збереження лісових ресурсів області.

1827

Більше тисячі гектарів подільських лісів зазнали оновлення. Про таку роботу за півроку звітують в лісовому господарстві. Всього ж на охороні в обласного управління майже двісті тисяч гектарів насаджень. Лісівники додають – дбають не лише про відновлення дерев, а й застосовують новітні засоби спостереження на випадок пожежі.

1345 гектарів подільських лісів зазнали оновлення. Про це кажуть в управлінні лісового та мисливського господарства. Керівник додає, замінювали саджанці там, де пройшлася негода, або були старі дерева. Цьогоріч  підготували 5 мільйонів одиниць посадкового матеріалу.

Загальна площа лісу, де планується зробити догляд за рослинами, становить більше двох тисяч гектарів. На озброєнні в лісівників – сучасні комплекси зберігання насіння. Всього в області нараховується близько 50 розсадників рослин. Цієї весни подбали лісівники і про майбутні зимові свята – на вирубку до новорічних свят висадили близько 8 гектарів ялинок. Тепер в управлінні  пильно стежать за посадками, адже через високу температуру зросла ймовірність пожеж. Поки у лісовому господарстві зафіксували лише два загоряння. Тож на озброєнні  в лісівників з’явилися сучасні спостережні вежі. Вони фіксують не лише дим, а й крадіїв.

Незабаром сучасна система спостереження має почати роботу у Шепетівському лісництві. Лісники кажуть, таким чином сподіваються вберегти зелені насадження від незаконної вирубки.

 

" " " "