Збирати і сортувати. У всі місцеві школи подарували набори контейнерів для сортування сміття.

990

Пластик, папір та органічні відходи. У Хмельницькому запустили нову хвилю сортування сміття. Для цього офіс «Розумного довкілля» закупив понад 130 наборів контейнерів. На це із міського бюджету витратили близько 150 тисяч гривень. Корисні подарунки вже розвезли навчальними закладами.

У хмельницьких школах розпочали збирати і сортувати сміття. Нову хвилю запускає офіс «Розумне довкілля». Аби привернути увагу молоді до проблеми,активісти закупили сортувальні контейнери і вже розвезли в усі навчальні заклади.

Марія Гуменюк навчається у 6 школі. Школярка цікавиться екологічною ситуацією в місті. Про сортування знає вже давно. Відтак, нині допомагає однокласникам та іншим учням навчитися правильно позбуватися непотребу.

І щоб ситуація не продовжувала погіршуватися, на кожному поверсі розмістили ось такі сети із контейнерами. Над ними  розвісили інформаційні плакати-пам’ятки. Там зображений пес Гуфі. Він допомагає розібратися школярам у тонкощах сортування.

Школярі шостої школи зараз сортують у трьох напрямках – пластик, папір та органічні відходи. Останнє – суто їхня ініціатива.  На території навчального закладу знаходиться компостер. У ньому проживають каліфорнійські хробаки. Виявляється, туди не можна викидати овочі та фрукти після термічної обробки, м’ясо, рибу, олію та жири.

Тож робота над навиками компостування триватиме й надалі.

" " " "