Здорове харчування – запорука міцного здоров’я.

991

Три повноцінних та два перекуси. Саме стільки радять щодня харчуватися дієтологи для нормального функціонування організму. Завдяки п’ятиразовому харчуванню втрачається й надлишкова вага. Те лише кількість має значення. Фахівці рекомендують переоблік певних продуктів, які, на їх думку, також сприяють нормальному обміну речовин. Наша знімальна група побувала на центральному овочевому ринку, щоб дізнатися – скільки ж коштують ці корисні продукти.

Сніданок – один із головних елементів харчування. Саме він має надавати енергію людині  на весь день. Дієтологи радять перед виходом на роботу приготувати собі та родині запашний омлет, або просто відварити яйця. Їх вартість на ринку коливається від 25 до 45 гривень. Звісно – домашні дорожчі тай необхідного білку у них більше.

Вже через три години після сніданку організму необхідний легкий перекус. Для цього ідеально підійдуть фрукти або сир. Вартість останнього на ринку складає 45 гривень – це без жиру. Звичайний  домашній коштує 70 гривень.

На обід рекомендують вживати гарячу їжу. Це можуть бути бобові, каші, макарони твердих сортів та картопля. Останню рекомендують відварювати або запікати. Відтак в ній залишаються корисні речовини. Обов’язково дієтологи рекомендують додавати до раціону куряче м’ясо. Його вартість коливається від 30 до 100 гривень за кілограм.

Можна придбати й телятину. Початкова ціна за кілограм її – від 60 гривень. Звартість залежить  від частини та якості м’яса. Продавці розповідають, зараз яловичина користується значним попитом.

Після обіду через 2 години також рекомендують легкий перекус. Оптимальним варіантом стане салат чи каша. Зібрати салатну тарілку можна із найпоширеніших овочів – помідорів, огірків та капусти. Аби розбавити смак – радять додавати різноманітну зелень.  Вона наповнена вітамінами та мікроелементами.

На вечерю пропонують готувати різноманітні запіканки, овочеві котлети та рибу.

Солодкі фрукти можна вживати протягом дня.  І обирати їх за сезоном.  До речі, зараз на ринку найдешевше купити виноград та яблука. Підсумовуючи – варто зазначити, до кошику здорового харчування входять абсолютно прості продукти. І витратити на їх придбання потрібно немало – приблизно двісті гривень на день.

" " " "