Хмельницька область – на порозі «червоної» зони карантину

2479

Про це свідчить рівень госпіталізації, що з 6 березня перевищує допустиму норму: при визначеному рівні госпіталізації 60 тис. на 100 тис. населення показник сягнув 68 тис.

Зокрема до Хмельницької інфекційної лікарні останні дні госпіталізовують близько 20 пацієнтів, коли ж раніше – 6-8.

За словами директорки КП «Хмельницька інфекційна лікарня» Оксани Піддубної, активно госпіталізуються важкі хворі, реанімаційне відділення заповнене, а кисневої терапії потребують практично всі хворі.

Станом на 9 березня у лікарні перебувало 153 хворих, прийняти ж і надати кисневу допомогу заклад може 180. Серед інфікованих переважають люди середнього віку, а також молодь. Крім того, на лікуванні перебуває троє дітей.

Хворих на COVID-19 госпіталізують також до міської лікарні, але лише жителів Хмельницького та важкохворих з районів. У разі погіршення ситуації до надання допомоги хворим планують залучити Хмельницьку районну лікарню.

Нагадаємо, Хмельниччина наразі знаходиться у «помаранчевій» зоні.

Як повідомляв TV7+ Хмельницький, у Шепетівці карантин вводиться у всіх освітніх закладах, а райлікарня розгортає додаткові ліжкомісця.

Станом на 9 березня на Хмельниччині від COVID-19 захворіло 8 людей, одна померла. Загалом на лікуванні перебуває 3 767 осіб.

" " " "