В Україні середня пенсія може вирости до семи тисяч грн: новий план Кабміну

У новій системі пенсії будуть переходити по спадку

1295

Сьогодні, дев’ятого березня, Володимир Зеленський провів з урядом нараду, в ході якої розглядалися шляхи та можливості реформування пенсійної накопичувальної системи, соціального страхування та встановлення реального прожиткового мінімуму громадян. Про це повідомила прес-служба Офісу президента України.

В ході наради глава держави підкреслив, що влада повинна зробити Україну державою, в якій буде комфортно всім представникам суспільства від молоді до старшого покоління. Для цього у літніх людей мають бути достойні пенсії, а молодь повинна бути мотивована для того, щоб працевлаштовуватись офіційно.

Також пролунала пропозиція щодо реформування пенсійної системи від міністра соцполітики Марини Лазебної. На її думку потрібно, в першу чергу, змінити сам підхід до пенсійного забезпечення громадян доповнити діючу солідарну систему складовою на кшталт приватних накопичувальних фондів, коли громадяни самі собі відкладають гроші на старість.

У системі, запропонованій міністеркою,  не передбачено зростання дефіциту пенсійного фонду, а самі пенсії можна буде збільшити навіть втричі.

Читайте також: В травні побутових споживачів переведуть на річний тариф на газ, але це може бути невигідно

«Середня пенсія зросте з 3,5 тис. До 7 тис. Грн.  Пенсійні кошти, накопичені за трудове життя, переходитимуть у спадок.  Добре, якщо у людини, нарешті, з’явиться можливість мати альтернативні джерела отримання пенсійних виплат », – сказала Лазебна.

 

" " " "