Хмельницька область наближається до «червоної» зони епіднебезпеки

Відповідно до показників, які визначає МОЗ, Хмельниччина перебуває на порозі «червоної» зони

547

Як повідомляють в ОДА, Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вже завтра, 13 жовтня, може перевести область у “червону” зону.

На Хмельниччині уже перевищено три показники. Серед нихгоспіталізація хворих (63,6% при нормі 60%), коефіцієнт визначення хворих (21,2% при нормі 20%) та рівень захворюваності (476 людей на 100 тисяч населення при нормі менше 70). Тому уже відзавтра, 13 жовтня,  Державна комісія з питань ТЕБ і НС,буде мати усі юридичні підстави перевести Хмельниччину з посмаранчевої у «червону» епідеміологічну зону.

Крім того, з 21 жовтня, в області стартують нові карантинні обмеження. Так, зокрема, у «червоній зоні» для поїздок в іншу зону треба буде мати при собі ряд документів. Насамперед ковід сертифікат, негативний ПЛР-тест або експрес тест на визначення COVID-19. Це стосуватиметься як водіїв та екіпажів так, і пасажирів. Обовꞌязково вимагатимуть документи. Однак це не поширюватиметься на міські та внутрішньообласні перевезення. Крім того, це також не стосуватиметься неповнолітніх пасажирів.

 

" " " "