На весіллі в Ізяславі людей потруїли їжею зі стафілококом

Носієм патогенного збудника виявився один із працівників ресторану

797

У хворих, які почали надходити до Ізяславської центральної районної лікарні відразу після весілля, що справляли 7-8 вересня в одному з ресторанів райцентру, в організмі виявлено спільний патогенний збудник. Їм усім також встановлено спільний діагноз – йдеться у повідомленні, що з’явилось на сайті Хмельницького обласного лабораторного центру.

В організмі потерпілих виявили золотистий стафілокок. Відповідно, усім діагностували гастроентероколіт, викликаний золотистим стафілококом.

На сьогодні шестеро із дев’яти хворих, яким знадобилася госпіталізація, вже виписані з лікарні у задовільному стані. Троє ще досі залишаються в стаціонарі.

Дивіться також: Отруєння дітей у дитсадочку Нетішина, мер каже, це – провокація 

Звісно, відразу після цього прикрого випадку спеціалісти медико-санітарної служби провели ретельне обстеження закладу харчування, в  якому сталося отруєння, та його персоналу. У результаті, в мазку, взятому зі слизової оболонки носа одного с ресторанних працівників, а також у зразку харчового продукту, яким частували людей на весіллі, знайдено саме цього збудника. Таким чином, носієм патогенного збудника виявився один із працівників цього закладу.

" " " "