Пляжі Хмельниччини ꞉ де безпечно купатися

На 8 пляжах Хмельниччини проводиться моніторинговий нагляд лабораторних центрів Міністерства охорони здоров’я

795

Однак не на всіх пляжах області відпочинок для людей може бути безпечним. На минулому тижні було проведено аналіз  проб води з річок, які розташовані біля пляжів. Дослідження показали, що у багатьох пробах зашкалюють показники  за індексом ЛКП (лактозопозитивної  кишкової палички ).

Серед перевірених і пляжі Хмельниччини. Проби води були взяті із водойм, що розташовані біля пляжів у Хмельницькому, Старокостянтинові, Полоннному, Славуті, Ізяславі, Нетішині, Красилові та Великій Слобідці, що у Кам’янець- Подільському районі.

З’ясувалося, що на трьох із них купатися у водоймах не зовсім безпечно для здоров’я хмельничан. Лабораторні аналізи показали значний вміст у воді лактозопозитивної кишкової палички. Зашкалюють ці показники у річковій воді, взятій з річки Південний Буг (міський пляж обласного центру), в річці Горинь ( міський пляж Ізяслава), проте найбільша кількість цього мікробіологічного показника зафіксована  місці злиття річок Случ та Іколоть ( міський пляж Старокостянтинова).

Міністерством охорони здоров’я надано рекомендації власникам пляжів встановити знаки про заборону купання у вказаних місцях, повідомлено в органи місцевого самоврядування. Проте хмельничани також повинні поставитися до виявлених проблем відповідально і не планувати свій відпочинок на воді у перелічених місцях.

" " " "