Ловив рибу, а спіймався сам ꞉ у хмельницькому заказнику спіймали браконьєра

Порушника було виявлено на території орнітологічного заказника місцевого значення «Ярославський», що на Летичівщині

599

Місцевому жителю, очевидно, захотілося поласувати  рибою.  Однак ловити він її став не в тому місці та ще й  сітками. Улов виявився доволі пристойним – 32 кілограми риби. Однак радість рибалці- браконьєру зіпсувала несподівана поява  інспекторів.

На момент їх прибуття,  риба була ще живою, тому її випустили  назад у річку Бужок. А ось браконьєру довелося попрощатися із сітками, які   мали довжину  на майже 3 кілометри. Їх вилучили інспектори. Крім  того, горе-рибалці доведеться відповісти за свій вчинок. На нього складено адміністративний протокол та направлено матеріали до суду. Загалом,  своїми діями чоловік міг нанести збитків рибному господарству на суму понад 4 тисячі гривень.

Усім любителям рибалки у Держекоінспекції нагадують про правила лову риби, де вказано про заборону ловити рибу за допомогою сіток, неводів,  «бредень», «екранів», драчів, острогів, електроструму, вибухівки та інших подібних засобів. Дотримання цих простих правил допоможе рибалкам і приємно провести час за улюбленим заняттям, не нашкодивши природі, і не стати порушником законодавства.

" " " "