Зекономлять усі: на Водопровідній відкрили реконструйовану котельню.

1706

Зекономлять усі: на Водопровідній відкрили котельню. Вона – не нова, їй близько 40 років. Утім, це стосується лише самого приміщення. Адже те, що всередині, як-то кажуть, «з голочки». Система – сучасна, автоматизована, а ще економна. В теплопостачальному підприємстві кажуть, завдяки постійним вкладенням у модернізацію, в Хмельницькому і досі – найнижчий тариф на тепло.

Уже багато років в Хмельницькому – найнижчий для населення тариф на тепло. Директор комунального підприємства каже, це – далеко не випадковість. Переконує, першість тримаємо завдяки вкладенням. Міські мережі постійно оновлюють, втрати мінімізують, в виграші залишаються всі.

Котельня на Водопровідній, 48 – не перша модернізована на підприємстві. Директор каже, зважаючи на вік, її думали демонтовувати. Наразі ж відкривають із особливою гордістю. Адже всередині – все, як кажуть, «з голочки».

Крім того, змінили насосний парк – потужностей, кажуть, тепер вистачатиме на кілометри.

Міський голова каже, загалом цьогоріч на модернізацію міських тепломереж із бюджету витратили близько 40 мільйонів гривень.

Завдяки вкладенням із міського бюджету ось таких сучасних котелень лише у 2019-му побільшало на 5 одиниць. Для Теплокомуненерго ця є четвертою і найдорожчою.

Власне, вкладати в осучаснення тепломереж у місті планують й надалі – після завершення чергового опалювального сезону.

 

" " " "