Зелена Хмельниччина: в області протягом одного дня посадили 44 тисячі молодих дерев

На Хмельниччині 10 лісгоспів за один день посадили 44 тисячі молодих дерев

698

Днями у Хмельницькій області працівники десятьох місцевих лісових господарств висадили 44 тисячі молодих дерев на загальні площі 12,6 гектарів. Про це розповіло видання “Depo.Хмельницький”.

Зелена толока відбулася десятого квітня в рамках міжнародної акції “Озеленення планети”, ініціатором якої ще торік стала Україна. Тоді ця ініціатива припала україням до душі. Минулого року протягом осені українська громадськість висадила мільйон дерев, чим і започаткувала цей рух на міжнародному рівні.

Так, десятого квітня вже цього року, представники громад Хмельниччини та інших регіонів, разом з працівниками лісових господарств краю, знову вийшли на зелену толоку. При цьому на 44 тисячах саджанців зупинятися не планують, тож згодом молодих дерев буде більше.

Велику роль у цій акції зіграли Хмельницька облдержадміністрація та департамент природних ресурсів та екології. Вони виступили не тільки організаторами, а й координаторами  робіт. Їхні працівники особистим прикладом надихнули на посадку дерев.

 

Читайте також: У Хмельницькому будинку для пристарілих приймають прочитані книжки

“Зрозуміло, що лісівники краю були найпотужнішою силою в акції. Вони виділили посадковий матеріал для учасників, якими стали представники територіальних громад, місцевої влади, шкільні лісництва, учнівська та студентська молодь”, – розповідають у відомстві.

" " " "