Зелений туризм – пріоритет Новоушицької ОТГ

1046

Зелений туризм півдня краю. У Новій Ушиці працюють над створенням так званої «зеленої карти краю». Вона, сподіваються, стане поштовхом для мандрівників подорожувати узбережжям Дністра. Втім, спочатку треба мати дороги, аби туристи змогли дістатися обраного місця відпочинку.

Альтернатива морю або чому для відпочинку далеко їхати не треба. На півдні Хмельниччини розстелилося плесо другої за довжиною річки України – Дністра. Влітку його узбережжя перетворюється у справжнісінький едем для відпочивальників. Втім, знає про райський куточок не так багато українців.

Аби показати Подільську Швейцарію Україні й світові тут планують створити спеціальну агенцію. ЇЇ створення входитиме до розробки стратегії розвитку краю. І частиною стане – зелена карта туризму.

Туристам треба якось дістатися до рекреаційного регіону. Зараз це – непросто. На ремонт максимально віддалених від обласного центру провінційних доріг традиційно не вистачало грошей. А тепер це – головний біль новоутвореної територіальної громади.

Цьогоріч із власного бюджету виділяють три мільйони на ремонт. Ще сподіваються на утворену нещодавно службу місцевих доріг.

 

" " " "