Земля не продається. Депутати Хмельницької міської ради проти запровадження ринку землі

715

 Зняти з обговорення і голосування законопроєкт про “ринок землі”. З такою вимогою до Президента, Верховної ради та Прем’єр-міністра звернулися депутати Хмельницької міської ради. Вони вважають, що законопроєкт має ряд “сумнівних позицій”. І пропонують спершу провести всеукраїнський референдум, розбудувати Державний земельний банк та провести аудит Державного земельного кадастру.

Депутати Хмельницької міської ради зібралися на позачергову сесію. На порядку денному два питання. Одне з них, – про звернення до центральних органів влади.

Текст зверненя зачитав депутат Хмельницької міської ради Лев Бірюк. У ньому вимагають зняти з обговорення і голосування законопроєкт про “обіг земель сільськогосподарського призначення”

У тексті звернення зазначається, що на сьогодні більшість хмельничан не отримали у власність гарантовані діючим законодавством земельні наділи до 2 гектарів.

Тетяна Калюжна запропонувала доповнити звернення з вимогою не продавати землі сільськогосподарського призначення іноземцям.

А депутат Хмельницької міської ради Віталій Діденко — надіслати це звернення особисто народним депутатам, що балотувалися від Хмельниччини.

Позафракційний депутат Хмельницької міської ради Андрій Кветко пояснив чому не голосуватиме за звернення до органів центральної влади.

Після обговорення за звернення проголосували 27 обранців із 29 зареєстрованих у сесійній залі. Двоє не голосували.

" " " "