Живий ланцюг на Південному Бузі до Дня соборності. Підсумки тижня .

660

Живий ланцюг на Південному Бузі, рекорд України у Гукові та міст єднання  на межі з Тернопільською областю . Так Хмельниччина відзначила  День соборності. Сотні хмельничан взялися за руки  на мосту через Буг. Переважна більшість тих, що прийшли – молодь. До 100-річчя об’єднання  двох республік актори театру імені Старицького підготували історичну реконструкцію подій. Тим часом у Гукові встановлювали рекорд.

На мосту через Південний Буг зібралося кілька сотень людей. Переважна більшість – це студенти місцевих навчальних закладів.

Рівно сто років тому Центральна рада Четвертим універсалом проголосила  про намір двох республік об’єднатися. Як відбувалися події – показали актори театру імені Старицького.

Після хвилини мовчання на знак шани загиблим воїнам хмельничани, які прийшли  на міст, взявшись на руки, створили  живий ланцюг єднання.

Організатори акції – представники молодіжної ради не приховують емоцій.  Адже згуртували  біля Бугу сотні людей.

Біля стели із брендом міста поблизу Острова Кохання  учасники акції розгорнули великий  стяг. Це одне велике полотно державного прапора тримали студенти  на мосту через річку Буг.

Чимало  людей на акцію приходили підготовлені – приносили власну державну символіку. А для решти роздавали маленькі прапорці. Загалом, у святкуваннях до Дня соборності  в обласному центрі взяли участь кілька сотень людей. Тим часом на межі Тернопільської та Хмельницької областей  також святкували. Річницю проголошення єдиної української держави там  відзначили військово-історичним дійством.

Також на  кордоні областей  затіяли концерт та частуванням. Незважаючи на холод – люду  зібралося чимало. Настрій, кажуть, піднесений, адже відзначають надважливу подію.

Урочистості, на які прибули делегації з усієї Хмельниччини,  відбулися на мосту через річку Збруч між селом Гуків, що на Чемеровеччині, та селищем Скала-Подільська Борщівського району Тернопільської області. Завітали на дійство гості з багатьох куточків України – Вінниччини, Івано-Франківщини, Львівщини. На берегах Збруча був встановлений рекорд України за найбільшою кількістю державних прапорів, що зібрані в одному місці. Їх нарахували більше трьох тисяч.

 

 

 

" " " "