1347

Зона для паркування, вуличні меблі та галявини для пікніків. Вихідними у кінотеатрі імені Тараса Шевченка відбулися громадські обговорення. Представники громадської ініціативи «Proprostir» презентували містянам трансформовану зону поблизу міського пляжу. Проект  Молодіжного парку вони розробили ще у 2017 році. Для його затвердження чекали на остаточні відгуки містян.

Ось так виглядає проект майбутнього Молодіжного парку у Хмельницькому. Комфортні зони відпочинку, екологічне паркування автомобілів, сучасні вуличні меблі, ігрові майданчики,  фестивальна зона будуть доступні кожному. Ідея створення парку виникла ще у 2013 році. Територію у майже 4 гектари, що біля міського пляжу, розділили на функціональні зони, які розраховані на якісний відпочинок. Розробкою проекту нині займається громадська ініціатива «Proprostir». Вони ж вихідними проводили громадські слухання щодо схвалення представлених ідей.

Останні роки на цій території відбувається чимало загальноміських гулянь та фестивалів. Для гостей міста Хмельницького ця територія є візитівкою. Тому її осучаснення – не забаганка, а одна із ключових цілей.

Також містяни хотіли би бачити більше кав’ярень, або тематичних закладів та постійно діючий відкритий театр.

Попереду ще довгий процес і про початок будівництва поки ніхто не говорить. Наступним етапом, який орієнтовно триматиме до кінця 2019 року, буде проходження додаткових експертиз зон відпочинку та виготовлення робочої документації.

" " " "