Живий ланцюг на Південному Бузі до Дня соборності.

841

Живий ланцюг на Південному Бузі. Сотні хмельничан взялися за руки у День соборності  на знак об’єднання  УНР та ЗУНР. Переважна більшість тих, що прийшли – молодь. До 100-річчя об’єднання  актори театру імені Старицького підготували історичну реконструкцію подій.

На мосту через Південний Буг зібралося кілька сотень людей. Переважна більшість – це студенти місцевих навчальних закладів. Незважаючи на вітер та морозну погоду, молодь із державною символікою прийшла відзначити День Соборності.

Рівно сто років тому Центральна рада Четвертим універсалом проголосила  про намір двох республік об’єднатися. Як відбувалися події – показали актори театру імені Старицького.

Після хвилини мовчання на знак шани загиблим воїнам хмельничани, які прийшли  на міст, взявшись на руки, створили  живий ланцюг єднання.

Біля стели із брендом міста поблизу Острова Кохання  учасники акції розгорнули великий  стяг. Це одне велике полотно державного прапора тримали студенти  на мосту через річку Буг.

Чимало  людей на акцію приходили підготовлені – приносили власну державну символіку. А для решти роздавали маленькі прапорці. Загалом, у святкуваннях до Дня соборності  в обласному центрі взяли участь кілька сотень людей.

 

 

" " " "