Хмельницькі копи вчаться співпрацювати з громадою.

788

Хмельницькі копи «сіли за парти». Нещодавно увесь керівний склад Нацполіції краю відвідав тренінг консультативної місії Євросоюзу. Європейці навчали українців як ефективно співпрацювати з громадою. До слова, ці навчання – не перші, як і співпраця хмельницької поліції із ЄС.

Із представниками Євросоюзу хмельницькі копи зустрічаються не вперше – активно співпрацюють, починаючи від 2015-го. Кажуть, повчитись у закордонних колег завжди мають чому. Адже виклики перед представниками правоохоронних органів – як європейських, так і наших стоять однакові. Один із найголовніших сьогодні – оцінка роботи поліції, а, отже, довіра до копів.

Взаємодія «поліція – громада» – головний із принципів європейської правоохоронної філософії. Сommunity policing давно й успішно впроваджують у роботу і копи Хмельниччини.

Це – головний результат, котрого прагнуть досягнути хмельницькі копи. Переконують, черговий тренінг для них – не просто нові знання, а нові практики, котрі можна успішно втілювати в життя.

Впродовж трьох років співпраці Хмельниччина – ЄС в Нацполіції краю реалізовано не один проект. «Сусідська варта», до прикладу, уже не раз довела свою ефективність. Таких проєвропейських ноу-хау в краї впроваджується чимало і буде впроваджено ще більше. Тим паче, що закордонні колеги допомагають копам не лише словом, але й фінансово.

" " " "