Жодних відгуків та пропозицій, принаймні письмових: в Україні відмінили так звану Книгу скарг.

1165

Жодних відгуків та пропозицій, принаймні у письмовій формі. 6 березня Кабінет Міністрів України прийняв постанову, відповідно до якої так званої Книги скарг більше не буде. В Мінекономрозвитку кажуть, нічого дивного, адже вона – пережиток минулого. Жодна розвинена країна світу не користується цим видом друкованої продукції. На часі – електронні звернення – до них якраз і йдемо. В Держпродспоживслужбі краю кажуть, усе то так, якби не одне «але» – не всі готові працювати зі смартфоном чи комп’ютером, тому відміняти Книгу скарг зарано.

Книга відгуків та пропозицій, а в народі – Книга скарг відтепер – не потрібна. Таке рішення прийняли у Кабміні 6 березня. Чинності воно поки не набрало, та вже незабаром сказати своє «фе» підприємцям, котрі торгують продовольчими, непродовольчими товарами або надають послуги, так би мовити, не відходячи від каси споживачі не зможуть. Хоча, як-то кажуть, все залежить від власника. Вікторія Потічко із 2014-го тримає власний магазин одягу для майбутніх мам. Каже, у куточку споживача Книга скарг – від початку роботи. За 5 років у ній – жодного запису. А все тому, що із клієнтами комунікує он-лайн.

Разом з тим, підприємиця Книгу скарг ховати не поспішає. Каже, поважає своїх клієнтів і їхню думку. Раптом хтось захоче щось написати – має право. Адже можуть бути не лише скарги, а й пропозиції.

Книга відгуків та пропозицій – гарний помічник у роботі, перш за все, для працівників Держпродспоживслужби. Там, кажуть ,дещо втратять із її відміною.

Додають, вона –  скоріше не мінус, а плюс й для самих підприємців. Певні, ті, хто працює на совість і заради споживача зовсім не раді такому законодавчому ноу-хау. Так само й споживачі не в захваті від ідеї. Звикли писати свої думки з приводу тут, зараз і від руки. Тепер це доведеться робити в режимі он-лайн – за допомогою комп’ютера чи смартфону. Зважаючи на те, що скаржаться, в основному люди старшого покоління, у Держпродспоживслужбі очікують збільшення об’ємів роботи.

 

" " " "