Житель Хмельницького пропонує заборонити польоти малої авіації над містом

Хмельничанин каже, що приватні літаки будять хмельничан і заважають спати

8214

Один із жителів Хмельницького побоюється приватних літаків, що кружляють над обласним центром, особливо вихідними днями. Чоловік каже, що ця мала приватна авіація може становити серйозну небезпеку для жителів міста. Адже за існуючої нині в Україні системи тотальної безвідповідальності, ніхто не контролює технічний стан цих літаків, вважає містянин. Отже, такий літак може будь-якої миті впасти прямо на голови хмельничанам. Свої міркування з цього приводу містянин виклав на сторінці мера Хмельницького Олександра Симчишина у Facebook.

“Ці літальні засоби являються , засобами підвищенної небезпеки, враховуючи стан системи ( вірніше відсутність такої, як і відповідних фахівців) державного контролю за їх експлуатаційним , та технічним станом !!!”, – пише хмельничанин.

Крім того, вважає чоловік, приватні літаки починають кружляти над містом у вихідні дні надто рано, порушуючи ранковий сон хмельничан, які відпочивають після трудового тижня.

Очільник обласного центру не промовчав і дав відповідь стурбованому містянину під його коментарем. Мер пише, що знає про роботу “Хмельницького аероклубу”, який, справді, здійснює польоти над містом. Однак у діях його пілотів немає нічого, що йшло би взрозріз із чинним українським законодавством. Отже й забороняти польоти пілотів аероклубу немає ніяких підстав.

“Норм законодавства вони не порушують і літаки, як транспортні засоби, на мою думку, несуть не більшу небезпеку як авто, автобуси і тд. Тому жодних проблем не бачу. Мене, до слова, іноді будять нічні потяги”, – відповів Олександр Симчишин.

Читайте також: ДТП у Віньковецькому районі: молодого чоловіка затиснуло у власному авто

Проте стурбованого хмельничанина така відповідь не задовольнила. Він хоче добитися від влади відповіді, чи можуть поручитися міські технічні служби, які дають допуск на функціонування аероклубу, за безпеку польотів?

“Чи доповідали Вам ввірені на то служби, що там все в порядку…?!
Чи щось має статись, щоб заборонити польоти над містом …?!”, – не вгаває хмельничанин.

" " " "