Житель хмельницького віддав шахраєві майже 90 тисяч за неіснуючий автомобіль

П'ятеро осіб загалом втратили 116 тисяч гривень

1668

За останню добу до правоохоронців звернулося п’ятеро мешканців Хмельницької області, які постраждали від шахрайських махінацій в мережі Інтернет. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Хмельниччини.

У повідомленні правоохоронців вказується, що чотири заяви надійшли від жителів обласного центру, а одна – з Дунаєвець. Зловмисники діяли як по лекалах, використовуючи вже давно перевірені схеми. Три випадки стосувалися фейкового продажу товарів через мережу Інтернет, інші два –винайму житла.

Так, у Дунаївцях постраждав 18-річний юнак, який хотів придбати в мережі ноутбук. На одному із сайтів він зв’язався із потенційним продавцем, щоб дізнатися більше про товар та обговорити з ним можливі умови угоди. Завоювавши довіру хлопця, шахрай випитав у нього реквізити його банківської карти і зняв з неї 6 тисяч гривень.

Тим часом у Хмельницькому 33-річний містянин хотів придбати штукатурну машинку. Він заплатив за неї  14 700 гривень, але товар до нього так і не надійшов.

Читайте також: У Дунаєвецькому районі шахраї ошукали жінку більш ніж на чверть мільйона гривень

Ще двоє хмельничан хотіли зняти через мережу Інтернет житло. Знайшовши, як їм здавалося, доволі привабливий та прийнятний варіант, вони перерахували орендодавцю по 3 тисячі гривень. Згодом виявилося, що це житло було “віртуальним”.

Ще один житель обласного центру став рекордсменом по сумі, на яку його ошукали шахраї. Він перерахував 89 600 гривень продавцю автомобіля “Опель Зефіра”, після чого усі контакти з ним обірвались. Ні грошей, ні авто.

Правоохоронці вже проводять перевірки та слідчі дії за всіма вказаним випадкам. При цьому в поліції вже вкотре закликають громадян бути обачнішими та користуватися послугами тільки перевірених, ліцензійних і надійних сервісів.

" " " "