Бейбі-боксам – бути? Замість пакунка малюка матусям можуть почати давати гроші

1336

Замість бейбі-боксів – гроші. На початку липня Мінсоцполітики анонсувало можливість заміни «пакунку малюка» на матеріальну компенсацію. Проєкт постанови уже розроблено, утім, наразі ще не затверджено. Тож, поки все працюватиме за старою схемою. Бейбі-боксів для хмельничанок вистачить десь до вересня-жовтня, кажуть у Хмельницькому міському перинатальному центрі. Додають, якщо на початках породіллі не надто тішились державному подарунку – були питання щодо якості, то сьогодні задоволені усі. Отож, гроші чи бейбі-бокс?

Пакунки малюка або бейбі-бокси – давно вже ніяка не новинка для породіль. Державний подарунок українські матусі отримують протягом 3 років. Якість перших пакуночків залишала бажати кращого. Лікарі не приховують, матусі скаржилися.

Сьогодні державний подарунок можна сміливо назвати достойним. Принаймні хмельницькі матусі не приховують задоволення. Ось відповіді на наше маленьке опитування у соціальних мережах.

Такої ж думки і пані Оксана. Жінка лишень у суботу стала мамою дівчинки. Каже, до пакунка малюка не має жодних претензій.

Жінка додає, пакунок на гроші у жодному разі не проміняла б. Переконана, бейбі-бокс як він є – вже фінансова допомога молодим сім’ям.

На центральному рівні із породіллею навряд чи солідарні. На початку липня Мінсоцполітики анонсувало можливість заміни «пакунку малюка» на матеріальну компенсацію. Проєкт постанови уже розроблено, утім, не затверджено. Тож, поки все працюватиме за старою схемою. В Хмельницькому перинатальному кажуть, наразі бейбі-боксами забезпечені. Додають, наявних має вистачити приблизно до жовтня місяця.

" " " "