Жителі Чемеровецької ОТГ зібрали народне віче

Люди невдоволені новим поділом Хмельниччини на райони

1270

У Чемерівцях люди з найближчих населених пунктів зібралися на народне віче, щоб висловити своє обурення новим поділом Хмельниччини на райони.

Позачергове народне зібрання ініціювали лідери народної організації “Учасники АТО смт Чемерівці та Чемеровецького району” Олександр Савчук, Микола Головатий і Віктор Пашненко. Жителі Чемеровецького раойону вимагають визнання недійсним та неправомірним недавнє рішення профільного комітету Верховної Ради, згідно якому Чемеровецький район має приєднатися до новоствореного Дунаєвецького. Загалом майже 5 сотень громадян знайшли час та прибули у смт Чемерівці на віче.

При цьому кожен бажаючий міг виходити на трибуну та висловити власні аргументи і переконання на користь того, що Чемеровецький район слід було би приєднати до нового Кам’янець-Подільського, як планувалося спочатку. Зокрема Чемеровецький селищний голова Олександр Собань також звернувся до зібрання, наводячи свої власні аргументи та дякуючи усім, хто зміг приїхати на віче і долучитись до збору підписів.

Також учасників віче підтримали і декілька депутатів Хмельницької обласної ради – Олександр Савчук та Володимир Присяжний. На їхню думку приєднання Чемеровецького району до Кам’янець-Подільського  доцільніше.

До народного зібрання також долучилися і деякі представники інших районів області, які теж зіштовхнулися з подібною проблемою. Наприклад, Сатанівський селищний голова Альберт Собков відстоює інтереси своєї громади та наполягає на приєднанні до Хмельницького району, а не Дунаєвецького.  Крім того,  жителів Чемеровецького району підтримав і депутат Хмельницької обласної ради від Ярмолинецького району Андрій Шутяк. При цьому, за словами голови районної ради Лариси Лук’янової, кожне село, яке не входить до ОТГ, наразі працює над зібранням підписів за приєднання до Кам’янець-Подільського району.

Читайте також: Чемеровецька ОТГ не хоче йти в Дунаєвецький район

Результатом віче стало ухвалення тексту звернення до глави держави Володимира Зеленського, голови Верховної ради та Кабміну. В тексті вказують, що люди невдоволені таким рішенням профільного комітету ВР, та просять дослухатися до їхньої думки, залишивши в силі раніше узгодженні пропозиції щодо приєднання Чемеровецького району до Кам’янець-Подільського.

" " " "