Жителі Хмельниччини мають знати: у коронавірусу виявили ще один симтом

Симптом, на який звернули увагу медики, проявляється не в усіх і не має респіраторного характеру

147708

Китайські медики, які першими зіткнулися з коронавірусом, виявили ще один симптом захворювання, який проявляється не в усіх пацієнтів. Але певна група хворих на коронавірус поскаржилась на нього. Звіт про це опублікований у медичному виданні “The American Journal of Gastroenterology”.

Йдеться  про короткочасний розлад системи травлення. В одних це проявлялось у повній втраті апетиту. В інших – у несподіваній діареї. Крім того, в деяких спостерігалась нудота, блювота і болі в животі.

Читайте також: У Хмельницькому категорично заборонили виводити дітей на ігрові майданчики

Медики також відзначили іншу, пов’язану з цим, закономірність: у людей, в яких спостерігались ці проблеми системи травлення, інкубаційний період тривав довше. Час від цих проявів до моменту, коли хвороба виявляла себе в гострій формі, був значно довший, ніж у тих людей, в яких хвороба протікала лише в респіраторній формі.

Крім того, були й випадки, коли кашлю, болю в горлі та проблем із диханням взагалі не з’являлось, а хвороба проявляла себе лише в формі розладу системи травлення. Проте, як з’ясувалося в ході аналізів, у цих людей був коронавірус.

" " " "